DUBRAVA JE VELIKO GRADILIŠTE: Krenuli su radovi na vodoopskrbnoj mreži, reciklažno dvorište završeno

Na području Općine Dubrava radi se na više lokacija, a kako napreduju radovi provjerio je načelnik Tomislav Okroša

Dugoočekivani radovi na Regionalnom vodoopskrbnom sustavu Zagrebačke županije-Zagreb Istok na području Općine Dubrava na opće zadovoljstvo svih napokon su krenuli.

Riječ je o projektu kojim će se na širem području Dubrave izgraditi 53 kilometra nove vodovodne mreže. Radovi na općinskom području krenuli su na trasi od Brezja do Mostara, a vrijedne radnike obišao je i načelnik Tomislav Okroša.

-Ovo je projekt svih projekata, kojim naši mještani dobivaju vodu, a svi znamo što znači voda. Veseli me što će priključak biti besplatan za sve stanovnike tamo gdje prolazi vodovod, a tamo gdje već postoji vodoopskrbna mreža, a netko se nije priključio i taj može dobiti besplatan priključak- istaknuo je načelnik Tomislav Okroša.

Ovo je tek jedno od gradilišta na općinskom području, jer u tijeku su i radovi na obnovi Društvenog doma u Gornjem Marinkovcu. Radovi obuhvaćaju temeljitu rekonstrukciju doma, u što će se uložiti 515.493,75 kuna.

-Ovo je još jedan u nizu projekata obnove zgrada javne namjene u svrhu poboljšanja komunalne infrastrukture i ponajviše kvalitete života mještana općine Dubrava- kazao nam je načelnik.

Isto tako radi se i na izgradnji Šumske ceste, K.O. Paruževac. Riječ je o projektu financiranom iz natječaja „Ulaganje u šumsku infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, gdje je za tu namjenu osigurano gotovo 2,2 milijun kuna bespovratnih EU sredstava.

I dok ovi radovi čekaju na svoju realizaciju, jedan je projekt priveden kraju. Naime, ovih su dana završili radovi na reciklažnom dvorištu vrijedni 2,6 milijuna kuna. I ovaj projekt Općina je uspješno aplicirala na fondove Europske unije, odakle je povučeno bespovratnih 1,4 milijuna kuna, a s 300 tisuća kuna u investiciji je sudjelovala Zagrebačka županija.

-U reciklažnom dvorištu naši će mještani moći razvrstavati otpad. I ovom prilikom apeliram na sve naše Dubravce da čuvaju okoliš- poručio je načelnik Tomislav Okroša.

Općina je već ranije nabavila mobilno reciklažno dvorište, a uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurana su sredstva za nabavku spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.