Zaradili najmanje 28 tisuća eura

Drvokradice pokrale stabla, lažirale isprave i preprodale drvnu masu

Drvokradicama su u njihovom planu pomogli zaposlenik i vlasnik obrta za šumarstvo
Zagreb: Priprema drva za ogrijev Emica Elvedji/PIXSELL

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad četiri muške osobe (35, 36, 40, 51) koje se tereti za krađu i krivotvorenje isprave, javlja PU sisačko-moslavačka.

Kako navode u izvješću, 40-godišnjak i 35-godišnjak su sredinom veljače na više katastarskih čestica na području Dvora, bez doznaka i odobrenja posjekli i ukrali 104 stabla hrasta, procijenjene vrijednosti 27.800 eura, a za što su angažirali uslužni obrt za šumarstvo. Potom je 35-godišnjak, u namjeri da prikrije krađu, dostavio krivotvorenu punomoć kojom se ovlašćuje da se u njegovo ime može posjeći i prodati drvna masa, dok su 36-godišnjak kao zaposlenik i 51-godišnjak kao vlasnik obrta za usluge šumarstva u dogovoru s dvojcem izdali i ovjerili krivotvorenu popratnu dokumentaciju u koju su unosili neistinite sadržaje i time omogućili stavljanje u daljnji promet nezakonito posječenu drvnu masu.

Po dovršetku istraživanja osumnjičenima slijedi kaznena prijava, i to protiv 40-godišnjaka zbog krađe, protiv 35-godišnjaka zbog krađe i krivotvorenja isprave te protiv 36-godišnjaka i 51-godišnjaka zbog krivotvorenja isprave.

Crna kronika
Regija