DOŽIVJETI STOTU – Baka Terezija Ferin iz Zeline proslavila 100. rođendan

U veselom raspoloženju i u društvu svoje brojne obitelji Terezija Ferein iz Hrnjanca iz Svetog Ivana Zeline proslavila je za vikend stoti rođendan. Među čestitarima su između ostaloga bili i zelinski gradonačelnik Hrvoje Košćec i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Slavljenica, baka Terezija rođena je 28. rujna 1919. godine u siromašnoj radničkoj obitelji, a kako joj je majka rano umrla, ona je kao najstarija od četvorice braće preuzela brigu o kućanstvu.

–Nekad se živjelo puno siromašnije. Nije bilo kak’ danas. Onda su bili veliki siromahi, nisu imeli i nisu jeli. I to je bilo tak. Mučila sam se od svoje mladosti. Udala sam se s 19 godina, a muž je imal 32., ali dobro mi je bilo. Bilo nas je 12-ero u jednoj kući, a muž je bio dosta stariji od mene, ali je bio dobar prema meni– otkrila je slavljenica i dodala kako je rodila dva sina i kćer.

Kao poseban poklon dobila je majicu s natpisom ”Ovo je moj 100. rođendan’, a da su godine samo broj, najbolje svjedoči niz selfija na kojima je baka Terezija rado pozirala. 

FOTO: Zagrebačka županija