Domagoj Duvnjak: Nadam se da ćemo u nedjelju svi slaviti

Hrvatska turnir započinje utakmicom protiv domaćina, koja je na rasporedu u petak od 21 sat. U subotu od 18.30 sati će izabranici Hrvoja Horvata igrati protiv Portugala, a u nedjelju u 18.30 sati protiv Tunisa

Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska muška rukometna reprezentacija stigla je u Montpellier, gdje će se od sutra do nedjelje boriti za plasman na Olimpijske igre u Tokiju s reprezentacijama Francuske, Portugala i Tunisa.

Iako su na posljednja dva testiranja u Hrvatskoj svi reprezentativci imali negativne rezultate, odmah po dolasku u Montpellier morali su proći još jedno PCR testiranje, kao i drugi članovi delegacije. Uz hrvatsku su i istom hotelu smještene portugalska i tunižanska delegacija, dok su članovi domaće reprezentacije “pod balonom” na drugom kraju grada.

Hrvatska turnir započinje utakmicom protiv domaćina, koja je na rasporedu u petak od 21 sat. U subotu od 18.30 sati će izabranici Hrvoja Horvata igrati protiv Portugala, a u nedjelju u 18.30 sati protiv Tunisa.

-Osjećamo se puno bolje, zdravi smo i nadam se da ćemo to pokazati na ovom turniru. Izbornik nas poznaje, mi poznajemo njega, pripremali smo se, pogledali jako puno videa i trenirali. Radili smo našu obranu 5-1, 6-0, i napad, tranziciju koju smo rekli da trebamo popraviti. Jako je težak turnir, ali mi smo spremni. Nadam se da ćemo krenuti sutra dobro s Francuskom i da ćemo u nedjelju svi slaviti- izjavio je kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak.

Iako nije imao mnogo vremena za pripreme, izbornik Hrvoje Horvat uvjeren je da su igrači spremni izboriti jedno od prva dva mjesta koja vode na olimpijski turnir.

-Obrana je u prošlosti bila naš zaštitni znak, bit će tako i sad i u budućnosti. Znamo da je jako važan taj defenzivni dio. Nastojat ćemo kontrolirati svaku utakmicu svih 60 minuta. Respektiramo maksimalno sve tri ekipe, ne bojimo se nikoga i sigurno da ćemo tražiti svoju šansu. Imamo još dva treninga, zdravstveni karton je zasad zadovoljavajući, da ne ureknemo. Prije svega moramo uživati u ovome svemu, nema svatko ovakvu priliku da se bori za svoju zemlju i da izbori Olimpijske igre- zaključio je Hrvoje Horvat kojemu će ovaj turnir biti debi u izborničkoj ulozi.