Dolijali pljačkaši iz Zagreba i Zaprešića

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad dvojicom muškaraca u dobi od 24 i 37 godina, koje se tereti za čak pet razbojništava, od kojih su tri ostala u pokušaju.

U prvom je slučaju dvojac došao do trgovine na Maksimirskoj cesti te uz prijetnju vatrenim oružjem zatražio od zaposlenice novac. Kako ih je potonja odbila poslušati, osumnjičeni su pobjegli s mjesta događaja. Nekoliko dana nakon pokušali su počiniti razbojništvo u Zaprešiću, gdje je jedan od njih ušao u automat klub u Ulici Tina Ujevića te zaposlenici zaprijetio pištoljem i bombom. Kao i u prethodnom slučaju, nije uspio ništa otuđiti, stoga se udaljio s mjesta događaja i odvezao se s drugim osumnjičenim prema sljedećoj lokaciji.

Naime, istog je dana, ovoga puta maskirani 37-godišnjak pokušao opljačkati trgovinu u Ulici Trnovčica. Ponovno je pištoljem zaprijetio zaposlenici, a kako se ona počela udaljavati iz prostorije, slijedio je njezin primjer i pobjegao.

Više sreće imali su u pljački tobacco shopa na Markuševečkoj cesti i u trgovini u Rapskoj ulici, gdje su naposljetku počinili materijalnu štetu od oko 16 500 kuna.