Događanja u novouređenoj Dvorani Kraluš posjetilo je oko 15 tisuća posjetitelja

Kino projekcije, kazališne predstave, koncerte, likovne izložbe kao i godišnje svečanosti koje su održane u novouređenoj Dvorani Kraluš Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina posjetilo je lani oko 15 tisuća posjetitelje. Najveći broj njih, otpada na kinoprojekcije, budući da je 148 projekcija pogledalo više od 7 500 gledatelja. 

-Drago mi je da se zanimanje za kino među Zelinčanima održalo i nakon početne euforije od otvorenja dvorane Kraluš u listopadu 2016. godine. Na vjernosti kino-publike valja nam nastaviti raditi, i to pojačanim intenzitetom. Planiramo uvođenje programa vjernosti za našu stalnu kino i kazališnu publiku, a svakako bih pozvao Zelinčane da iskoriste rekordno nisku cijenu kino-ulaznica. Kad je Zagreb i Zagrebačka županija u pitanju, barem prema nama dostupnim informacijama, praktično nema kinoprikazivača koji ulaznice još uvijek naplaćuje po 20 kuna- rekao je vršitelj dužnosti Pučkoga otvorenog učilišta Dubravko Sušec.

Nakon unutarnjeg uređenja Dvorane Kraluš sljedeći korak koji Grad Sveti Ivan Zelina planira napraviti je vanjsko uređenje zgrade Pučkog otvorenog učilišta.

-Nakon toga će naše Učilište i dvorana Kraluš biti uistinu na ponos cijelog grada i srce kulturnog života u Svetom Ivanu Zelini– istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Košćec.