Tenis

Dodig protiv Mikruta za polufinale Opatije

Dodig je u 2. kolu bio bolji od Talijana Fausta Tabacca, a Mikrut je svladao drugog talijanskog predstavnika Federica Arnaboldija
matej dodig Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatski tenisači Matej Dodig i Luka Mikrut u petak će se boriti za mjesto u polufinalu ITF turnira u Opatiji (nagradni fond 15.000 USD), posljednjeg natjecanja iz serije 51. izdanja Istarske rivijere.

Za 17-godišnjeg Osječanina Mateja Dodiga to će biti prilika za nastavak pobjedničkog niza koji je započeo još prošli tjedan osvajanjem svog prvog seniorskog ITF naslova na turniru u Rovinju, dok će 18-godišnji Splićanin Luka Mikrut tražiti put prema svom prvom polufinalu u pojedinačnoj konkurenciji.

Za plasman u četvrtfinale turnire koji se odigrava na terenima TK Opatija, Dodig je u 2. kolu bio bolji od 20-godišnjeg Talijana Fausta Tabacca s 3-6, 6-3, 6-4, a Mikrut je sa 6-1, 6-2 svladao drugog talijanskog predstavnika Federica Arnaboldija.

Dodigu i Mikrutu se u četvrtfinalu nije uspio pridružiti 29-godišnji Duje Kekez. Njega je u 2. kolu sa 6-2, 6-3 svladao Ukrajinac Vjačeslav Bjelinski.

Hrvatska
Sport