DOBRE VIJESTI: U Rugvici uskoro kreće izgradnja infrastrukture Poduzetničke zone Rugvica-sjever

Cijela investicija vrijedna je 15,6 milijuna kuna, a riječ je o jednoj od najvećih investicija koja će biti započeta na području Rugvice, istaknuo je načelnik Mato Čičak

Općina Rugvica posljednjih je godina prepoznata kao općina koja zahvaljujući svojoj infrastrukturi u poduzetničkim zonama privlači sve više investitora. Tvrtka Bajkmont koja na području općine gradi novo postrojenje na parceli od 52 tisuće metara kvadratnih, gdje će se nalaziti tvornica od 12 tisuća kvadrata te upravna zgrada od 2 tisuće kvadrata.

A kako bi se privukli novi investitori u dogledno vrijeme podignut će se komunalna i ostala infrastruktura u Poduzetničkoj zoni Rugvica-sjever gdje će započeti izgradnja nove prometnice. Za istu je Općina osigurala 9,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

-Cijela investicija vrijedna je 15,6 milijuna kuna, a riječ je o jednoj od najvećih investicija koja će biti započeta na području Rugvice- istaknuo je načelnik Mato Čičak, koji ne krije zadovoljstvo povlačenjem sredstava iz EU fondova.

Naime, ukupno su na području Općine dogovoreni EU projekti vrijedni 181,1 milijuna kuna, od čega bespovratna EU sredstva iznose 126,3 milijuna kuna, dok ukupna bespovratna sredstva iznose 129,4 milijuna kuna.

-Mogu reći kako smo jedno veliko gradilište, a na jesen ćemo biti još veće- zaključio je načelnik Čičak.