Do nedjelje na Zagrebačkom velesajmu sajmovi NAUTIKA i HOTEL&GASTROTEH

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jučer na Zagrebačkom velesajmu sajmove NAUTIKA – 27. zagrebački sajam nautike i GASTROTEH – 10. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa te Festival maslina.

Čestitavši organizatorima i zaželjevši izlagačima puno uspjeha, gradonačelnik je pozvao građane, kao i sve one koji se u ovih pet dana nađu u Zagrebu, da im nezaobilazna stanica bude ova zagrebačka marina te sajam GASTROTEH i Festival maslina.

-Zagrebački velesajam danas započinje novu sajamsku kalendarsku godinu s najvećim sajmom Nautike u ovom desetljeću- naglasila je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić, napomenuvši da je ove godine iz hrvatskih škverova, ali i iz inozemstva, na svoj suhi vez u šest paviljona doplovilo više od 200 atraktivnih plovila od kojih su 24 hrvatske premijere i dvije svjetske premijere.

Uz NAUTIKU i GASTROTEH po treći puta održava se Festival maslina na kojem će tijekom vikenda biti predstavljeno preko 300 uzoraka ulja koje će posjetitelji moći degustirati .

-U okviru sajmova održat će se i humanitarna akcija za djecu s autizmom u suradnji s ronilačkim klubom Nemo Adria sa željom da se podigne svijest građana i senzibilizira ih se za probleme djece s autizmom- istaknula je Dina Tomšić i pozvala sve da se u subotu u 11 sati okupe u velikom broju kako bi dali potporu akciji „Ne dišem“ u okviru koje će ronilac Šobat pokušati oboriti Guinnessov rekord u statičkom zaronu od 24 minute. (zagreb.hr)

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo