Do 2023. godine Ivanić-Grad dobiva širokopojasni internet

Početak radova planiran je u proljeće sljedeće godine te će se graditi u fazama, a kako koja faza bude gotova tako će se puštati i u korištenje
DSC_5248

Predstavnici A1 Hrvatske koji su još ljetos u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisali ugovor za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Ivanić Grada vrijedan nešto više od 77 milijuna kuna, od čega je EU udio u financiranju projekta 36 milijuna, predstavili su predstavnicima grada način na koji će se projekt i provesti u djelo. Početak radova planiran je u proljeće sljedeće godine te će se graditi u fazama, a kako koja faza bude gotova tako će se puštati i u korištenje.

-Drago mi je što ćemo pokriti gotovo 20 tisuća kućanstava u Ivanić-Gradu kombinacijom najnovije optičke i mobilne infrastrukture. Radit ćemo kombinaciju nadzemne i podzemne mreže, a segmente gdje nećemo doći optičkom infrastrukturom pokrit ćemo mobilnim segmentom mreže- otkrio nam je Vladimir Skender, direktor razvoja i planiranja A1 mreže.

Sve benefite širokopojasnog interneta korisnici bi trebali dobiti do 31. listopada 2023. godine.

-Dugo godina smo radili na pripremi sve potrebne dokumentacije za ovaj projekt, za koji je IGRA izvršila uspješnu aplikaciju. Vjerujem kako ćemo sve planirane aktivnosti izvršiti u vremenu i brzi Internet dovesti u svako naše kućanstvo- rekao nam je gradonačelnik Javor Bojan Leš te poručio kako za sam grad to znači jako puno, jer će grad biti adekvatno pokriven.

-Vjerujem kako će sada postati još zanimljiviji potencijalnim investitorima s obzirom na to da će cijelo područje biti pokriveno adekvatnom brzinom internetske mreže.

Osim Ivanić-Grada, ovim je projektom obuhvaćeno i Dugo Selo, te općine Brckovljani, Kloštar i Križ.

Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Ostalo
Zagrebačka županija