Zasjedalo Općinsko vijeće

Dječji vrtić u Mariji Gorici poskupio na 320 eura, Općina sufinancira 175 eura

Odluka stupa na snagu 1. travnja
6dd1728a-273a-4605-8b17-9f9e68d7c705

Opširan dnevni red imali su na 23. sjednici vijećnici Općinskog vijeća Općine Marija Gorica, ali riješen je vrlo brzo. Pomoglo je tome što je dnevni red uglavnom bio s točkama tehničke prirode, a usvojene su jednoglasno. Tematika koja je malo odstupala od tehničkih pitanja bila je Odluka o sufinanciranju ekonomske cijene dječjeg vrtića „Bambi“ u Mariji Gorici.

-Krajem prošle godine od osnivača vrtića dobili smo zahtjev za povećanje cijene, a s njima u dogovoru povećanje cijene smo prelomili na dva dijela. Početkom godine cijena je bila 300 eura, a od 1. travnja iznosit će 320 eura po djetetu. Općina Marija Gorica sufinancirat će 175 eura (55 posto), dok će roditelji plaćati 145 eura mjesečno. Vjerujem da će sad ta cijena ostati stabilna neko vrijeme- rekla je načelnica Marica Jančić te je dodala kako su potpisani ugovori o gradnji novog dječjeg vrtića što bi trebalo dodatno poboljšati standard predškolskog odgoja te roditeljima omogućiti kvalitetniji život.

Ostale točke dnevnog reda bile su usmjerene na donošenje odluka o civilnoj zaštiti i zaštiti od požara, dok su usvojene i odluke o utvrđivanju svojstva nerazvrstane ceste javnog dobra u općoj uporabi u Trsteniku, Oplazniku, Kraju Gornjem i Bijeloj Gorici. Načelnica Jančić informirala je vijećnike da je krenula rekonstrukcija vodovodne mreže od Svetog Križa sve do granice s općinom Pušća, a započeli su i radovi na gradnji kanalizacije u Krajgorskoj, odvojku Goričke, Vodovodna i dio u Mariji Gorici.

Predsjednik Općinskog vijeća Josip Žagmeštar istaknuo je kako još uvijek ima puno posla, a treba biti zadovoljan s onim što se ima i težiti boljem. Najavljena su i bogata kulturna događanja u predstojećem razdoblju. Na rasporedu su kazališne predstave, gostovanje FA Lado, Dani Općine Marija Gorica, Dani Ante Kovačića…

Marija Gorica
Politika