Djeca u Bistri više neće ići u školu u tri smjene

Tijekom cijelog ljeta u Osnovnoj školi Bistra provodili su se završni građevinski radovi. Podsjetimo, radovi na dogradnji ove 30 milijuna kuna vrijedne investicije započeli su u listopadu 2016. godine, a dograđena je neto površina od 1583 m2. Radovi su obuhvatili povećanje površine škole s kuhinjom i pripadajućom opremom, blagovaonicom, garderobom, sanitarnim čvorovima, spremištima, prostorom za pedagoga i logopeda, dizalom, knjižnicom, zbornicom, administrativnim prostorijama te 8 učionica s pripadajućim kabinetima.

-Iako smo svečanost otvorenja planirali za prvi dan škole, odgodit ćemo je za sredinu rujna. Tijekom ljeta radili su se neplanirani radovi u kuhinji na zahtjev statičara, a radi postupka javne nabave još čekamo dio novih školskih klupa i dodatnu opremu. Ono što je najvažnije djeca u Bistri više neće ići u školu u tri smjene, a na raspolaganju će im biti nova moderna škola – zaključio je Kožić naglasivši da je od 30 milijuna kuna Zagrebačka županija sama osigurala 29 milijuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja milijun kuna.

Prvog dana škole otvara se energetski obnovljena Područna škola Desinec

Prvog dana škole u rad će biti puštena energetski obnovljena 130 godina stara Područna škola Desinec. Radi se o investiciji vrijednoj gotovo tri milijuna kuna, za koju je Zagrebačka županija osigurala 2,2 milijuna kuna, iz Europskog fonda za regionalni razvoj povučeno je nešto više od 510 tisuća kuna, dok je ostatak troškova pokrilo Ministarstvo regionalnog razvoja.

-Do sada je energetski razred ove škole bio D, a nakon što smo sanirali krov, zamijenili fasadnu stolariju i samu fasadu te ugradili kotlovnicu na bio masu, očekivani energetski razred bit će B- rekao je Kožić.

Područnu školu u Desnicu u novoj školskoj godini pohađat će 66 djece.

Bistra
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija