Stanje u prometu

Dio cesta poplavljen i zatvoren za sav promet

Mokri i skliski kolnici u većem dijelu zemlje
gužva promet Ivo Čagalj/PIXSELL

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, u Gorskom kotaru i dalmatinskom zaleđu ima i magle, a dio cesta u Zadarskoj županiji poplavljen je i zatvoren za sav promet,  izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Zbog mjestimice obilnije kiše ponegdje se zadržava veća količina vode na kolniku, a veća je opasnost od odrona na cestama u gorju te na Jadranskoj magistrali (DC8).

Zbog obilne kiše i poplavljenih cesta na području Zadarske županije za sav promet zatvorene su: DC1 Udbina-Gračac-Palanka; DC27 Gračac-Zaton Obrovački i Obrovac-Karin (zbog odrona); DC38 Požega-Orljavac; DC503 podvožnjak u Biogradu ŽC5165 između Gornje Ploče i Lovinca; ŽC5217 Dobroselo-Mazin-Bruvno; ŽC5203 Srb-Otrić.

Otežano, uz ograničenje brzine na 30 kilometara na sat zbog vode na kolniku vozi se na: DC27 u Benkovcu; DC47 u mjestima Kuljani, Golubovac i Unčani (Hrvatska Kostajnica); DC50 u mjestu Ričice (Lovinac); DC56 Benkovac-Skradin kod Lišana Ostrovičkih.

Zatvoren je vozni trak u tunelu Pećine u Rijeci (DC404) u dužini od oko 100 m, iz smjera Brajdice prema Vežici, a zbog odrona prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC2219 Pila-Sljeme.

Hrvatski autoklub poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Hrvatska
Prometni servis