Nesvakidašnji potez

Dinamo povukao Ademijevu 5-icu iz upotrebe sve dok se ne umirovi

Ademi je 13 godina nosio dres Dinama prije no što je ranije ovoga mjeseca preselio u redove kineskog Beijing Guoana, a Dinamo mu se na ovakav način odlučio odužiti na svemu što je dao
Arijan Ademi, kapetan Dinama s najviše trofeja Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski nogometni prvak Dinamo odlučio se na nesvakidašnji potez te je priopćio kako je iz upotrebe povukao broj 5, kojega je na leđima nosio donedavni kapetan Arijan Ademi, sve dok se Ademi ne odluči prestati aktivno baviti nogometom.

Ademi je 13 godina nosio dres Dinama prije no što je ranije ovoga mjeseca preselio u redove kineskog Beijing Guoana, a Dinamo mu se na ovakav način odlučio odužiti na svemu što je dao.

Iz Dinama su naglasili kako je u nogometu dosta nezahvalno umiroviti jedan broj.

-Gledajući povijest Dinama i koje su sve legende igrale za naš klub i pritom ostavile veliki trag, GNK Dinamo odlučio je da neće umiroviti niti jedan broj iz poštovanja prema svim velikanima koji su nastupali za naš klub. Ipak, klub je istodobno donio odluku da će broj pet biti povučen iz upotrebe u plavoj svlačionici sve dok se Arijan Ademi ne odluči prestati aktivno baviti nogometom, odnosno dok ne zaključi svoju igračku karijeru. Do tog trenutka Dinamov broj pet bit će isključivo rezerviran samo za njega- stoji u priopćenju.

Grad Zagreb
Sport