Robu skrivao u unajmljenim stanovima

Diler poštom pokušao poslati više od 31 tisuće različitih ilegalnih tableta

Uz lijekove, policajci su zaplijenili više od 180 pakiranja androgenih steroida
foto 3 PU zagrebačka

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 37-godišnjakom kojega se tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, neovlaštenu proizvodnju i promet tvari zabranjenih u sportu te nedozvoljenu trgovinu.

Spomenuti je, s još jednom zasad nepoznatom muškom osobom, nabavljao veće količine originalno zapakiranih lijekova iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, kao i veće količine lijekova za koje ne posjeduju odobrenje Agencije za lijekove i medicinske proizvode, a koje je skrivao u unajmljenom stanu u Novom Zagrebu. Četiri pošiljke, navodi policija, osumnjičeni je 7. studenoga predao na ime primatelja iz Švedske u poslovnicama pošte na području Dubrave i Novog Zagreba, a u njima se nalazilo 23.340 komada različitih lijekova koji se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka te 8.570 komada različitih lijekova za koje ne posjeduje odobrenje.

Policija je, također utvrdila kako je 37-godišnjak nabavljao i veće količine anaboličkih androgenih steroida koji se nalaze na Listi tvari zabranjenih u sportu, a koje je skrivao u unajmljenom stanu na području Remetinca. Pretragom stana u kojem boravi na području Novog Zagreba, 20. studenoga, policajci su pronašli 186 pakiranja različitih androgenih steroida te novac koji se sumnja da je pribavljen dilanjem.

Po dovršetku istraživanja, osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku.

Crna kronika
Grad Zagreb