Devet obitelji stradalih u potresu dobilo gradske stanove u najam

Devet obitelji čiji su domovi stradali u potresu dobilo je gradske stanove u najam, a zaključke o tome uručio im je u Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić

Josip Regović/PIXSELL

Devet obitelji čiji su domovi stradali u potresu dobilo je gradske stanove u najam, a zaključke o tome uručio im je u Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić. Riječ je o građanima Zagreba za čiji je stambene prostore nakon potresa utvrđeno da su neuporabljivi, a koji ispunjavaju uvjete propisane gradskom Odlukom o najmu stanova.

Od tih devet obitelji, dvije su obitelji – Tomislava Kosića i Damira Čokora koje su nakon potresa bile smještene u Studentskom domu Cvjetno naselje i obje su gradske stanove u najam dobili u Jelkovcu. Sedam obitelji dobilo je stanove u najam u Podbrežju.

Gradonačelnik Bandić je bez nazočnosti novinara razgovarao s građanima koji su dobili stanove u najam, a nakon toga novinarima je izjavu dao predsjednik Povjerenstva za davanje stanova u najam Miodrag Demo. Istaknuo da je prvih devet obitelji čiji su domovi oštećeni u potresu i koji nemaju druge nekretnine dobilo stanove grada Zagreba u najam u skladu s Odlukom koja je u Gradu na snazi.

-Žao nam je što nije zakon donesen prije nego što se raspustio Sabor, a moglo se je to napraviti i doista ako hoćeš čovjeku pomoći, onda mu pomozi odmah, a ne odgađati za jesen jer nitko se ne pita kako je tim ljudima i što će biti s njima do jeseni. Međutim, mi smo pristupili kao Grad, kao odgovorna uprava odmah da ljudima po Odluci koja postoji dodijelimo prvih devet stanova- istaknuo je Demo.

Poručio je da tim ljudima treba pomoći jer 1. rujna trebaju biti u nekim drugim domovima, ali za njih toplim. Rekao je i da će se svim ljudima u Markuševcu i u drugim tim gornjim dijelovima grada čije su kuće stradale u potresu pomoći da ih obnove kako bi se u njih mogli vratiti.

Demo je pozvao političke opcije da njih u Gradu puste da rade, jer ljudima treba pomoći, umjesto da se bave politikantstvom i zovu ljude da “lupaju loncima po stanovima” protiv gradonačelnika Bandića.

Od tih devet obitelji koje su dobile stanove, novinarima su izjavu dali Tomislav Kosić i Milica Sontag.

Tomislav Kosić rekao je da nakon potresa sa suprugom i dvije kćeri živi u Studentskom domu “Cvjetno naselje” i da ima sreću da je dobio stan od grada, a mnogi je nisu imali nego su “ko rakova djeca razmješteni kako tko gdje” . Apelirao je da se pomogne svim ljudima u Cvjetnom naselju i riješi njihov status.

Novinarima je izjavu dala i Milica Sontag koja je dobila gradski stan u najam u Podbrežju, a nakon potresa bila je smještena kod kćeri. Rekla je kako je iznenađena da je njezina obitelj brzinski dobila stan i da mogu krenuti konačno dalje. Kaže da ima dijete s poteškoćama te da je time još zahvalnija.