Davor Filipović: Vidim se u drugom krugu, nadam se podršci Škare Ožbolt

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović poručio je kako se vidi u drugom izbornom krugu, a za najavu Vesne Škare Ožbolt kako će zbog prljave kampanje podići protiv njega kaznenu prijavu rekao je da se nada kako će ga ona ipak podržati u drugom krugu

Borna Filic/PIXSELL

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović poručio je kako se vidi u drugom izbornom krugu, a za najavu Vesne Škare Ožbolt kako će zbog prljave kampanje podići protiv njega kaznenu prijavu rekao je da se nada kako će ga ona ipak podržati u drugom krugu.

-Ona je na sučeljavanju na jednoj lokalnoj televiziji jasno rekla da će podržati Tomislava Tomaševića u drugom krugu. Njeno biračko tijelo je na to očito jako loše reagiralo i ja se nadam da će ona u drugom krugu ipak podržati mene- kazao je Filipović novinarima uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Škare Ožbolt ranije danas najavila je tužbu protiv Filipovića zbog širenja lažnih informacija i klevete, rekavši kako je Filipović ne samo lagao da će ona u drugom krugu podržati Tomaševića nego je za tu laž išao plaćati oglas na Facebooku, Google i u medijima.

Filipović se osvrnuo i na izborne troškove rekavši da je njegov račun otvoren sukladno svim zakonskim propisima.

-Do sada su prikazani svi troškovi za period od otvaranja računa pa do kada je trebalo poslati preliminarno izvješće. Sljedeće izvješće šalje se sedam dana prije drugog kruga, a konačno izvješće šalje se 30 dana nakon lokalnih izbora i u njemu će biti obuhvaćeni apsolutno svi troškovi koji će nastati u mojoj kampanji. Sad je bitno imati uvid u svaku kunu proračuna i sukladno tome ćete imati uvid u svaku potrošenu kunu- rekao je Filipović.

O svojim očekivanjima od predstojećih lokalnih izbora je kazao;

-Vidim se u drugom krugu i tamo ću odmjeriti snage s, kako za sada ankete pokazuju, Tomislavom Tomaševićem. Uvjeren sam u svoju pobjedu.