DAVOR FILIPOVIĆ, kandidat za gradonačelnika Zagreba: Stradalima od potresa ću u potpunosti preuzeti plaćanje kamata

Uz odgovorno upravljanje financijama to ne predstavlja ozbiljan trošak, poručio je Filipović

Luka Stanzl/PIXSELL

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović izjavio je da će, ako postane gradonačelnik, u potpunosti preuzeti plaćanje kamata za obnovu potresom pogođenih dijelova Zagreba, dodavši da odgovornim upravljanjem financijama to ne predstavlja ozbiljan trošak.

– Obećajem našim sugrađanima da ću nakon pobjede u petom mjesecu u potpunosti preuzeti to plaćanje kamata na Grad Zagreb, jer za Zagreb uz odgovorno upravljanje financijama to ne predstavlja ozbiljan trošak, a našim će sugrađanima biti od velike koristi, rekao je Filipović novinarima prilikom obilaska Markuševca.

Komentirao je i svoju izjavu kako nitko u Gradskoj upravi neće ostati bez posla jer, kako kaže, nije ljudski u vrijeme krize razmišljati o tome da se nekoga pošalje na ulicu.

– Ono što govorim kroz četiri godine, a ne samo jučer, da ću uvesti red u Gradskoj upravi, da će pravi ljudi biti na pravim mjestima. Što znači da će Uprava biti efikasnija, bolja, da će građani imati jeftiniju i kvalitetniju uslugu. Ljudima treba dati da rade, i treba ih staviti na ona mjesta gdje mogu dati najveći doprinos, to je ono što ću napraviti, rekao je Filipović pritom najavivši uvođenje nagrađivanja zaposlenika.

Dodao je da kako je odavno upozoravao da je Zagrebu potreban radikalan zaokret u upravljanju gradskim financijama, dok u drugom krugu vidi Tomaševića i sebe te očekuje pobjedu.