Davor Božinović: Arena je aktivirana, mobilizirana i opremljena

Kada će biti stavljena u operativnu funkciju odlučit će struka i Ministarstvo zdravstva

Patrik Macek/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u četvrtak kako je prostor Arene Zagreb aktiviran, mobiliziran i opremljen za smještaj oboljelih od covida-19, a nakon procjene Ministarstva zdravstva ondje će biti smješteni bolesnici u posljednjoj fazi ozdravljenja.

– Arena je aktivirana, mobilizirana, opremljena, kada će se ona staviti u operativnu funkciju to je procjena zdravstvene struke i Ministarstva zdravstva. Ona je predviđena za bolesnike u fazi nakon što prođu najteže razdoblje bolesti. Kada će to biti to ćemo vidjeti, ali znam da se razmišlja o tome da to može krenuti i uskoro, rekao je Božinović.

Dodao je kako će ondje biti smješteni pacijenti iz bolnica koji još nisu za potpuni otpust kući te prije toga moraju još određeno vrijeme provesti pod liječničkim nadzorom.

U tome će im pomoći pripadnici Hrvatske vojske, objavilo je, također Ministarstvo obrane. U slučaju otvaranja stacionara u Areni bit će angažiran 21 pripadnik Hrvatske vojske koji će se izmjenjivati u smjenskom radu, a riječ je o medicinskim timovima te pripadnicima Oružanih snaga RH koji će pružati logističku pomoć u radu stacionara. Vojni medicinski timovi brojat će ukupno tri liječnika i šest medicinskih tehničara ili sestara.