Danas se obilježava Međunarodni dan sestrinstva, ove godine pod sloganom “Snaga je u zajedništvu”

U hrvatskom zdravstvenom sustavu danas je zaposleno 38.500 medicinskih sestara i tehničara, što ih čini najbrojnijom profesijom u sustavu
medicinska sestra

Međunarodni dan sestrinstva tradicionalno se obilježava 12. svibnja, a danas se diljem Hrvatske održava pod sloganom “Snaga je u zajedništvu” i s porukom da investiranje u sestrinsku profesiju znači jačanje zdravstvenog sustava u cjelini.

Obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva ujedno je prilika i poziv vladama i zdravstvenim sustavima da dodatno investiraju u obrazovanje, zapošljavanje te primjerene plaće medicinskih sestara i tehničara. Inače, u hrvatskom zdravstvenom sustavu danas je zaposleno 38.500 medicinskih sestara i tehničara, što ih čini najbrojnijom profesijom u sustavu.

Na Međunarodni dan sestrinstva u Zagrebu je organizirana javno-zdravstvena akcija na Trgu bana Jelačića od 9 do 13 sati, gdje će Hrvatska komora medicinskih sestara, sindikat i sve udruge u sestrinstvu predstaviti sebe i svoj rad.

Bit će organizirano mjerenje tlaka, šećera u krvi, izračunavanje indeksa tjelesne mase, te predstavljene sve javnozdravstvene akcije s naglaskom na program ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

Hrvatska
Ostalo