DAN ZALJUBLJENIH U ZAPREŠIĆU: Gradonačelnik Turk prigodno darivao one s 50 i više godina bračnog staža

Zaprešićki trg bio je prigodno ukrašen i osvijetljen, a veliko srce pružilo je prigodu mnogima da se slikaju i na taj način ovjekovječe svoju ljubav

Glavni zaprešićki trg, Trg Ivana Pavla II., sredinom veljače mijenja naziv i postaje Trg zaljubljenih. Nekoliko proteklih godina s tog trga se, upravo na Dan zaljubljenih, puštalo lampione i tako se obilježavalo Valentinovo.

Ove godine takvog okupljanja nije bilo, ali obilježavanje dana zaljubljenih, ili dana kad se ftičeki ženiju kako se običavalo reči u Zaprešiću, ipak je bilo. Trg je prigodno ukrašen i osvijetljen, a veliko srce pružilo je prigodu mnogima da se slikaju i na taj način ovjekovječe svoju ljubav.

Oni koji su već godinama zaljubljeni, značajnu obljetnicu zajedničkog života čestitao je i gradonačelnik Željko Turk. U suradnji s Udrugom umirovljenika Grada Zaprešića organizirano je prigodno darivanje onih parova s 50 i više godina bračnog staža.

– Kada ljubav i zaljubljenost traju dvije, tri godine, to je puno, kad to traje deset godina to je lijepo, a kad traje pedeset i više godina to je izvanredno i zato svima vama čestitam tek, ili već, pedeset i više godina zajedničkog bračnog života, rekao je gradonačelnik Turk.