Dan općine Farkaševac – ostvareno mnogo na području komunalne infrastrukture i adaptacije objekata javne namjene

Općina Farkaševac obilježila je svoj Dan općine, povodom koje je održana svečana sjednica Općinskoga vijeća. U svoj obraćanju, načelnik Dražen Draganić napravio je rezime svega na čemu se radilo u proteklom razdoblju te je tako kao prioritete istaknuo održavanje komunalne infrastrukture, kao i sanaciju i adaptaciju objekata javne namjene. Do sada je Općina uredila unutrašnjost i fasade na društvenim i vatrogasnim domovima u Bolču, Prašćevcu, Ivančanima i Majuru, dok je dom u Kablu dobio novu kuhinju i grijanje. Ono je, također uvedeno i u domove u Gornjem Bolču, Prašćevcu i Žabnici, a nedavno je u promet puštena brza cesta od Vrbovca do Farkaševca.

Općina je u okviru inicijative WiFi4EU osigurala bespovratna sredstva za besplatni pristup internetu na desetak javnih mjesta, a pri kraju je i postupak donošenja Urbanističkog plana uređenja turističke zone Kabal, koji će omogućiti gradnju 20-tak objekata turističke namjene, kampa te sportsko-rekreacijskih i pratećih ugostiteljskih sadržaja. Dobivena je i suglasnost za Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, a u tijeku je gradnja reciklažnog dvorišta, vrijednog 2.5 milijuna kuna.

– Također, pripremamo dokumentaciju za javnu nabavu za gradnju i opremanje dječjeg vrtića, projektiranog za 42-je djece. Vrijednost projekta je oko 6 milijuna kuna, a sredstva su osigurana iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. U pripremi je i dokumentacija za javnu nabavu za modernizaciju postojeće javne rasvjete, za što nam je Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo 200 tisuća kuna, napomenuo je načelnik.

Svečanoj sjednici nazočio je i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan, koji je u svom obraćanju istaknuo kako je Županija od 2001. u Općinu Farkaševac uložila oko 14.5 milijuna kuna te da šest godina nakon ulaska u EU, sve općine i gradovi od toga imaju samo benefite.