Veslački kup na Jarunu

Damir Martin u polufinalu Svjetskog veslačkog kupa u Zagrebu

Martin će u borbu za finale krenuti iz staze pet druge polufinale skupine
Zagreb: Svjetski veslački kup, kvalifikacijska utrka, Damir Martin Igor Kralj/PIXSELL

Nakon što je prijepodne osvojio svoju kvalifikacijsku skupinu, samac Damir Martin dovršio je posao u četvrtfinalu Svjetskog veslačkog kupa u Zagrebu osvojivši drugo mjesto svoje skupine s vremenom 6:58.78 minuta.

Muški samac najbrojnija je disciplina na Svjetskom kupu u Zagrebu, Martin će u borbu za finale krenuti iz staze pet druge polufinale skupine. Za nedjeljno finale, uz aktualnog brončanog s olimpijskih igara, Damira Martina, borit će se i svjetski prvak, Nijemac Oliver Zeidler, a poseban motiv imat će i Danac Sverri Nielsen koji je olimpijsku broncu izgubio od Martina za 15 stotinki.

-Zadovoljan sam s utrkom, druga u danu. Mogu reći, kontrolirano teško, nikada nije laka prva utrka. Prvi je vikend da je ovako malo toplije vrijeme pa i to iscrpljuje, ali sasvim rutinski, stabilno odveslano i veselim se sutrašnjem polufinalu. Puno će mi značiti podrška navijača pogotovo u tih zadnjih 700 metara kada bude najgušće, kada uđem u crveno, mislim da će tada taj huk s biciklističke staze puno značiti- kazao je Martin, kojeg polufinalna utrka očekuje u subotu od 10.30 sati.

Uspješan dan hrvatskih veslača zaokružio je i četverac u sastavu Karlo Borković, Davor Poljančić, Roko Bošković i Fran Suk. Kroz cilj su prošli s vremenom od 6:07.44 iza posada Švicarske i Ukrajine, dok će Češka posada startati s posljednjeg mjesta zbog kazne uzrokovane prelaganim čamcem.Finale četverca na rasporedu je u nedjelju.

Hrvatska
Sport