DALIĆ NAKON ŽDRIJEBA: Ne smijemo nikoga podcijeniti

Uglavnom sam zadovoljan ždrijebom, ali ne smijemo nikoga podcijeniti, kazao je u izjavi za HTV izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon ždrijeba u Dohi

Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u F skupini Svjetskoga prvenstva 2022 u Kataru zajedno sa selekcijama Belgije, Maroka i Kanade, odlučio je u petak ždrijeb u Dohi.

-Nema laganih skupina, ovo je svjetsko prvenstvo i tu su samo najbolji. Dobili smo Belgiju, koja je tri godine bila prva reprezentacija svijeta po FIFA renkingu. Tu je i Kanada koja je završila kao prva u finalnoj skupini ispred SAD-a i Meksika, a to je selekcija puna mladih talenata koja jako napreduje. Maroko je među najboljima u Africi, a vodi ga Vahid Halilhodžić, kojeg svi dobro znamo- kazao je Dalić.

Hrvatska otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom. Točne satnice i stadioni na kojem će igrati Hrvatska bit će poznati naknadno.

-Igramo s Marokom prvu utakmicu i to je optimalno. Spremni smo i znamo šta nam je cilj, a prvi je proći skupinu. Ići ćemo korak po korak i razmišljati samo o utakmici koja nam slijedi, ali skupinu moramo proći- zaključio je Dalić.

Vahid Halilhodžić, izbornik Maroka, nije bio pretjerano oduševljen što igra s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

-Vrlo je težak ždrijeb s viceprvacima svijeta Hrvatima, jakom Belgijom i najboljom reprezentacijom u Sjevernoj Americi. U svakom slučaju, neće nam biti lako. U Brazilu 2014. godine s Alžirom sam zamalo postigao veliki podvig protiv Njemačke pa ću pokušati učiniti isto s Marokom. Sve je moguće, morate vjerovati u to. Oni su stvarno sjajne momčadi s izuzetnim igračima. Morat ćemo se dobro pripremiti jer će ovo biti drugačije Svjetsko prvenstvo od ostalih. Ali mislim da će Katar to sjajno organizirati i svi smo nestrpljivi da počne- kazao je Halilhodžić za agenciju AFP.