DALIĆ NAKON PROLASKA SKUPINE: Ambicije su najviše moguće, ali volio bih u osmini finala izbjeći Španjolsku

Utakmica osmine finala je na rasporedu 28. lipnja u Kopenhagenu

Luka Stanzl/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić istaknuo je da su ambicije Vatrenih najviše moguće, ali da bi volio u osmini finala Eura izbjeći Španjolsku.

– Ostvarili smo prvi cilj, prošli smo skupinu i sa sada će nam sigurno biti lakše. Naša ambicija je napraviti što je moguće više, očekujemo velike stvari. No, ne smije nas susret protiv Škotske zavarati, jer u prve dvije utakmice nismo odigrali dobro. Moramo ostati čvrsto na zemlji, nema euforije i okrećemo se se osmini finala u kojoj bi rado izbjegao Španjolsku, izjavio je na video konferenciji i izbornik Dalić nakon sinoćnje pobjede 3:1 nad Škotskom.

Hrvatska se kao druga u skupini, iza Engleske, plasirala u osminu finala, gdje će igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine E. Mogući suparnici su Švedska, Španjolska, Slovačka ili Poljska. Utakmica osmine finala je na rasporedu 28. lipnja u Kopenhagenu, a hrvatska reprezentacija će u Kopehangen putovati dan prije utakmice.

Dalić je ponovio da u osmini finala najviše priželjkuje hrvatske navijače, kojih je u prve tri utakmice bilo nekoliko stotina zbog strogih epidemioloških mjera u Velikoj Britaniji.

– Ovo smo prošli praktično bez navijača, ali hvala onima, njih par stotina, koji su uspjeli biti u Londonu i Glasgowu. Očekujem veliki broj naših navijača iz cijele Europe u Kopenhagenu i oni će biti naša velika snaga, dodao je.

Posebno je istaknuo Ivana Perišića:

– Ne volim isticati pojedince, ali ovaj puta moram istaknuti Perišića, koji u zadnje vrijeme nosi hrvatsku reprezentaciju. Tako je bilo protiv Malte u kvalifikacijama za SP 2022., pa protiv Češke na Euru i sada sa Škotskom.

Što se tiče kritike javnosti nakon prve dvije utakmice, izbornik Dalić je kazao da nikad nije protiv kritike:

– No, ona mora biti dobronamjerna i korisna. Ja ću uvijek reći kada nešto ne valja, ali smeta mi da nema podrške dok smo još bili u igri za prolazak skupine.

Također, napomenuo je da nema raskola u reprezentaciji, ali da ima nezadovoljnih:

– Nema raskola, svaki dan imamo sastanke, družimo se. Nezadovoljnih ima, ali moraš biti nezadovoljan ako ne igraš, nego sjediš na klupi. Ako nisi nezadovoljan, onda ti i nije mjesto u reprezentaciji.