Crveni križ Dugo Selo s uspjehom provodi projekt “Nova 50+ – program zapošljavanja žena”

Kroz ovaj projekt uposleno je 10 žena koje pružaju usluge pomoći u kući trenutno za 72 starije i nemoćne osobe s područja grada Dugog Sela i općina Brckovljani i Rugvica

U Crvenom križu Dugo Seloodržan je četvrti sastanak partnera u projektu “Nova 50+ – program zapošljavanja žena”. Na sastanku je ravnateljica Crvenog križa i voditeljica projekta Gordana Kocaj partnerima prezentirala dosadašnje aktivnosti na provedbi projekta. Predstavnici partnera koji su prisustvovali sastanku su: Ana Novosel (Hrvatski zavod za zapošljavanje Dugo Selo), Nada Petković (Centar za socijalnu skrb Dugo Selo), Jasminka Kokot Bambić (Grad Dugo Selo), Lana Srpak Stančić i Mirjana Dokuš (Općina Brckovljani), te Danijel Šošić (ispred Općine Rugvica).

Voditeljica projekta izvijestila je partnere u projektu o trenutnom tijeku aktivnosti, te su dogovorene dalje aktivnosti i buduća suradnja na projektu. Kroz ovaj projekt uposleno je 10 žena koje pružaju usluge pomoći u kući trenutno za 72 starije i nemoćne osobe s područja grada Dugog Sela i općina Brckovljani i Rugvica.

Projekt će se provoditi narednih šest mjeseci uz dva mjeseca administrativnih poslova i evaluacije, nakon čega se svi nadaju nastavku aktivnosti, kroz novi projekt Zaželi II.

Inače, ovaj je projekt u potpunosti sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.