Šok na Markovom trgu

Čovjek koji se zapalio životno je ugrožen

Liječnici se bore za njegov život
Zagreb: Podrška vozača Hitne pomoći uhićenom kolegi Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Muškarac se jutros zapalio na Markovom trgu, a stanje mu je teško i liječnici mu se bore za život. Iz Klinike za traumatologiju iznose detalje o njegovom stanju, pišu 24sata.

Izjavu za medije o zdravstvenom stanju muškarca koji se samozapalio na Markovom trgu dali su predstavnici Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Draškovićevoj ulici. Muškarac koji se zapalio na Markovom trgu u Zagrebu vozilom hitne pomoći je prevezen te dalje zaprimljen u toj Klinici.

Predstavnici Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice objavili su da je muškarac koji se zapalio ispred vlade životno ugrožen. Smješten je na Intenzivnoj njezi. Ima opekline četvrtog stupnja na gotovo cijelom tijelu.

-Danas oko 10 sati je hitno dovezen opečeni pacijent stradao u ovom incidentu. Unatoč promptnoj reakciji hitne pomoći i liječnika u našoj Klinici pacijent je u životnoj opasnosti- kazao je pročelnik Dinko Vidović Klinike za Traumatologiju, za 24sata.

-Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu- kazali su liječnici.

Riječ je o muškarcu rođenom 1967. godine. Muškarac trenutačno nije pri svijesti, intubiran je i o njemu se brinu tri liječnika. Kaže da su se susretali s teškim opeklinama kod vatrogasaca, ali da je ova situacija jako ozbiljna i da dugo nisu imali ovako težak slučaj.

Hrvatska
Ostalo