Na vrhu bez promjena

Ćorić i Vekić ostali najbolje rangirani hrvatski tenisači

Ćorić je ostao na 31. mjestu na najnovijoj ATP ljestvici, dok je Vekić napredovala jedno mjesto na najnovijoj WTA ljestvici i sada zauzima 27. poziciju
Zadar: Teniski turnir Adria tour, egzibicijski meč Olge Danilović i Donne Vekić Dino Stanin/PIXSELL

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić ostao je na 31. mjestu na najnovijoj ATP ljestvici. Borna Gojo pao je jedno mjesto i sada je 92. tenisač svijeta. Duje Ajduković ostao je na 125. mjestu, a Dino Prižmić nazadovao je dva mjesta do 171. pozicije.

Među prvih deset nema promjena. Prvi je srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Carlos Alcaraz, a treći Rus Danil Medvedev.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić napredovala je jedno mjesto na najnovijoj WTA ljestvici i sada zauzima 27. poziciju. Petra Martić upisala je pad od čak 17 mjesta i ovaj je tjedan 67. tenisačica svijeta. Jana Fett i Antonia Ružić napredovale su po pet mjesta svaka, Fett se popela sa 186. na 181. poziciju, a Ružić sa 199. na 194. Petra Marčinko pala je jedno mjesto i sada je 197. tenisačica svijeta.

Na vrhu nema promjena. prva je Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Arina Sabalenka, a treća Amerikanka Coco Gauff.

Hrvatska
Sport