Čilić uz Đokovića izgubio najmanje gemova do četvrfinala Roland Garrosa

Tijekom četiri odigrana meča Đoković i Čilić su izgubili samo 30 gemova

Sanjin Strukić/PIXSELL

Uz sjajne i dominantne igre hrvatski tenisač Marin Čilić dogurao je do četvrtfinala Roland Garrosa, a pritom je uz Novaka Đokovića izgubio najmanje gemova od svih tenisača koji su među osam najboljih.

Tijekom četiri odigrana meča Đoković i Čilić su izgubili samo 30 gemova, s tim da je srpski tenisač sve suparnike dobivao s 3-0 u setovima, dok je Čilić ispustio jedan set i to u dvoboju protiv Mađara Martona Fucsovicsa.

Podsjetimo kako je Čilić do četvrtfinala rušio Balazsa 6-0, 6-1, 6-2 pa Fucsovicsa 4-6, 6-4, 6-2, 6-3. Nastradao je pred Čilićem nakon toga Francuz Simon sa 6-0, 6-3, 6-2 i na kraju drugi nositelj Medvjedev sa 6-2, 6-3, 6-2.

– Meč protiv Medvjedeva je bio jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri, od početka do kraja, rekao je Čilić u osvrtu na razbijanje drugog igrača na svijetu, a prilično slične riječi je upotrijebio i dva dana ranije kada je jednakom lakoćom s terena otpuhao Gillesa Simona.

Od četvrtfinalista jedan je set, kao i Čilić, ispustio još samo sjajni 19-godišnji Danac Holger Rune, ali je izgubio petnaest gemova više od Čilića (45). Po broju izgubljenih gemova na trećem mjestu, iza Đokovića i Čilića, je Rafael Nadal (43 izgubljena gema), ali je pritom Španjolac izgubio dva seta u neizvjesnom meču osmine finala protiv Kanađanina Auger-Aliassimea.