Cheremin i Bandić potpisali Program suradnje Moskve i Zagreba

Program je kruna izvrsne suradnje između dva grada, koja traje gotovo dva desetljeća
190701_moskva-zagreb

U palači Dverce, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sastao se s izaslanstvom Grada Moskve te potpisao Program o suradnji dva grada s ministrom Vlade i ravnateljem Odjela za međunarodnu gospodarsku suradnju Sergejem Chereminom.

-Sretan sam što smo danas potpisali ovaj Program s Gradom Zagrebom nakon niza godina odlične suradnje i partnerskog odnosa. Programom želimo unaprijediti suradnju u područjima turizma, gospodarstva, kulture, izgradnje grada, prometa, ekologije i infrastrukture. Vlada Grada Moskve će sa zadovoljstvom razmjenjivati iskustva s Gradom Zagrebom u svim područjima- poručio je Cheremin.

Naime, moskovsko izaslanstvo u službenom je posjetu Zagrebu povodom održavanja Dana Moskve, dok Rusi imaju samo riječi hvale za standard i čistoću glavnog grada te spomenutu manifestaciju. Izaslanstvo je u nastavku sudjelovalo na Gospodarskom forumu Hrvatska-Moskva u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, gdje su predstavili uvjete poslovanja na tržištima Grada Moskve i Hrvatske. U okviru Foruma, predviđen je i okrugli stol o važnosti obrazovanja, digitalizacije i IT sektora u razvoju pametnih gradova.

-Gospodarski odnosi između Rusije i Hrvatske u posljednjim godinama se značajno intenziviraju. Statistike pokazuju jačanje ruskih ulaganja u Hrvatsku, a ruski turisti rado su viđeni na našem priobalju i kontinentu, a posebno u Zagrebu. Vjerujem da će ovaj Forum dati snažan zamah daljnjemu napretku odnosa i suradnje Zagreba i Rusije- istaknula je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić uoči Foruma.

S Majić se složio i Cheremin ustvrdivši kako je Forum odlična platforma za učenje i rast te veleposlanik Rusije u Republici Hrvatskoj Anvar Azimov izrazivši, također veliko zadovoljstvo ovim susretom dvaju gradova.

 

Gospodarstvo
Grad Zagreb
Hrvatska