Češka beseda Zagrebačke županije kroz monografiju opisala svojih prvih deset godina

Za dvojezičnu fotomonografiju "Naših prvih 10 godina" najzaslužniji su prvi i sadašnji predsjednik, Franjo Vondraček i Darko Dragija koji potpisuju ovu publikaciju

Jedna od šest udruga koja će se koristiti prostorima novoizgrađenog Kulturnog centra je i Češka beseda Zagrebačke županije. Njezin predsjednik Darko Dragija pohvalio nam se tom prilikom kako je Udruga u vrijeme lockdowna uspjela završiti publikaciju o svojih prvih deset godina.

Za dvojezičnu fotomonografiju “Naših prvih 10 godina” najzaslužniji su prvi i sadašnji predsjednik, Franjo Vondraček i Darko Dragija koji potpisuju ovu publikaciju, čije su izdavanje uz Češku besedu Zagrebačke županije pripomogli Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Republike Hrvatske, Zagrebačka županija i Općina Dubrava.

-2019. godine proslavili smo naših deset godina rada i djelovanja, a koncem prošle godine izašla je i ova knjiga. Knjiga sadrži sve, od toga kako je nastala Beseda, kakvi su prije bili počeci osnivanja, a knjiga je između ostaloga posvećena našim putovanjima, jer mi svake godine obilazimo Češku trodnevnim izletom, a imamo i jednodnevni izlet Hrvatskom. Opisani su tu i svi naši najvažniji nastupi, kao i sve što smo napravili u Dubravi- kazao nam je predsjednik Češke Besede Darko Dragija, koji je najponosniji na činjenicu što monografiju krasi veliki broj fotografija, na kojoj se može pronaći svatko od članova, koji su prošli kroz Češku besedu.

-Popisani su svi naši članovi koji su prošli kroz Besedu od prvoga dana. Nažalost, neki od njih više nisu među nama. Slike su različite u hrvatskoj i češkoj varijanti- ističe Dragija te najavljuje nove aktivnosti ako to dozvoli situacija.

-Vjerujem kako ćemo nakon ovoga krenuti punom parom dalje. Želimo nastaviti pjesmom, sviranjem i plesom- zaključio je predsjednik Češke besede Zagrebačke županije.