Capaku prijetile ljutite mladenke

Šef HZJZ-a je priznao i da je, iako nikad nije govorio o zabrani vjenčanja već o smanjenju broja uzvanika na njima, dobio stotinjak mailova ljutitih mladenki

Goran Stanzl/PIXSELL

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je u srijedu da se razgovara o produljenju vremena posjeta roditelja djeci u bolnicama s dosadašnjih 15 minuta te kako rade na tome da bolnice za to stvore uvjete.

-Neka roditelji razmišljaju u tom smjeru da mi već razgovaramo o tome da tu situaciju promijenimo, da bolnice stvore uvjete da je to moguće napraviti bez nekog velikog rizika ulaza virusa u zdravstvenu ustanovu- rekao je Capak u HTV-ovoj emisiji “Dobro jutro Hrvatska”.

Naime, nedavna odluka Ministarstva zdravstva da posjete djeci u bolnicama treba ograničiti na svega 15 minuta digla je na noge roditelje i udruge koje su zbog svega pokrenule i peticiju. Kada je riječ o početku nove školske godine, Capak je rekao da se za sada razmišlja tako da se stvore uvjeti kako bi se škole od jeseni otvorile.

Šef HZJZ-a je priznao i da je, iako nikad nije govorio o zabrani vjenčanja već o smanjenju broja uzvanika na njima, dobio stotinjak mailova ljutitih mladenki.

-Čim smo spomenuli da ćemo smanjiti broj uzvanika na vjenčanjima, iako bar ja nikad nisam rekao da ćemo zabraniti vjenčanja, dobio sam već 100-tinjak mailova od ljutitih mladenki i organizatora takvih evenata. Neki su pristojni pa apeliraju, ali neki su bezobrazni i prijeteći- rekao je Capak.

Podsjetio je i kako je sada dopušteno okupljanje 300 uzvanika na zatvorenom, a 500 na otvorenom.

Na pitanje o situaciji na granicama, konkretno sa Slovenijom, odbacio je tvrdnju da idemo prema ‘crvenoj listi’ rekavši da se držimo na sredini ‘žute liste’. Ustvrdio je i kako imamo odličnu situaciju s turistima, svega par njih je došlo zaraženo i nitko se nije zarazio u Hrvatskoj.

Cjepivo protiv koronavirusa će sigurno doći, uvjerava šef HZJZ-a no i dodaje kako nije vjerojatno da ćemo ga imati do kraja godine.