Žustra i žestoka rasprava

Burna sjednica Općinskog vijeća Brdovec

Sjednica je definitivno izmakla kontroli početkom aktualnog sata kada su vijećnici počeli „zborno“ komentirati izjave jednih i drugih, a napetost se mogla rezati nožem
333043153_212757091304534_2809877599876783768_n

Više nego burnom mogla bi se okarakterizirati 12. sjednica Općinskog vijeća Općine Brdovec. Oporbeni vijećnici (HDZ, SKNL, DP i nezavisni) vrlo su žustro, na trenutke i žestoko, diskutirali po točkama dnevnog reda unatoč činjenici da su na dnevnom redu zapravo bile samo kvalitetne odluke. Prva konfrontacija nastala je prilikom I. izmjena i dopuna proračuna zato što oporbeni vijećnici nisu bili zadovoljni što odbori nisu zasjedali prije sjednice vijeća.

-Zaista nismo mogli ukalupiti odbore da prolazimo donaciju kojom Općina Brdovec dobiva 9,1 milijuna eura za sanaciju cesta od posljedica elementarnih nepogoda iz Fonda solidarnosti EU. Rok za dokumentaciju bio je iznimno kratak, zahvaljujem djelatnicima Općine koji su uspjeli sve pripremiti da bi mi sada imali sredstva za sanaciju cesta. Zar netko zaista misli da će se asfaltirati dobre, a ne oštećene prometnice. Ako to mislite onda gubimo međusobno povjerenje što nije dobro. U svakom slučaju koristit ćemo povjerenstva za projekte kad to doista bude potrebno i moguće- pojasnio je načelnik Alen Prelec zašto je sve išlo tako brzo.

Nakon stanke koju zatražio HDZ rebalans je prihvaćen, a stanka je bila oporbenim vijećnicima potrebna i kako bi prodiskutirali prijedlog o proglašenju Dana hrvatskih branitelja Općine Brdovec. Naime, jedina braniteljska udruga koja djeluje na području općine Brdovec – Nezavisni dragovoljci Hrvatski Zagrebačke županije – Podružnica Brdovec, uputila je Općinskom vijeću prijedlog da se 15. lipanj, blagdan sv. Vida i Dan Općine Brdovec, ubuduće slavi i kao Dan hrvatskih branitelja općine Brdovec. Opet je bilo sporno što povjerenstvo za branitelje nije zasjedalo i razmotrilo ovaj prijedlog zaprimljen iz braniteljske udruge, pa je nakon stanke odluka izglasana uz protivljenje vijećnika HDZ-a, SKNL, DP i nezavisnog vijećnika.

Gotovo bez rasprave prošle su ipak točke dnevnog reda vezane uz neke administrativne odluke, ali pozornost je ipak privukla izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Prigorje Brdovečko. Naime, na tom dijelu je u planu gradnja urbanog naselja s tisuću stambenih jedinica i društvenim sadržajima poput pošte, banke, parka, tržnice, mini bazena, šetnice, parka za pse, zgrade općine… Oporba je izrazila zabrinutost o kapacitetima komunalne infrastrukture, kao i smještajnih kapaciteta u vrtićima i školama…

jhdr

Brdovec
Politika