BUČIJADA U IVANIĆ-GRADU: Dođite na craft pivo i kremšnite od buče

Dođite u Ivanić-Grad i uživajte u craft pivu od buče, škrletu moslavačkih vinara, kao i raznim bučnicama, juhama, kremšnitama i ostalim delikatesama od buče, pozvali su iz Ivanić-Grada.
310139949_589141369603845_1085182254848899377_n

Bučijada u Ivanić-Gradu, koja se održava ovoga vikenda, 1. i 2. listopada, ove godine svoja je vrata posjetiteljima otvorila po 18. put. Riječ je, kako kažu organizatori, o najposjećenijoj turističko- gospodarskoj i gastronomskoj manifestaciji na kojoj proizvode od buče nudi više od 160 izlagača na 13 lokacija.

-Svake godine nam raste broj izlagača i posjetitelja, svake godine imamo nove sadržaje i širimo ponudu. To je događanje u kojem želimo predstaviti naše proizvođače i dati naglasak na njihov trud i rad koji ulažu. Dostigli smo punoljetnost s našom Bučijadom- rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

Bučijada je, kaže, svake godine sve ljepša i veća i nadam se da će svi, od najmanjih do najvećih, pronaći nešto za sebe. Uz najbolje proizvode, Turistička zajednica Ivanić-Grada ponudila je i bogat program, a posjetitelji će moći vidjeti i brojne običaje koje nudi taj dio Posavine i Moslavine.

Već u prijepodnevnim satima subote manifestaciju je posjetilo nekoliko tisuća ljudi.

-Bučijada opet raste i vodeća je manifestacija takvog tipa u županiji. Od male manifestacije, s par OPG-ova, narasla je do ovoga što danas imamo. Ovaj kraj je tradicionalno vezan uz poljoprivredu, bogat proizvodnjom buča, pa mi je drago da je Grad prepoznao poticanje udruživanja, promocije i podizanja kvalitete proizvoda- rekao je izaslanik predsjednika Vlade i državni tajnik pri Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

Dražen Bošnjaković, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora i zastupnik naglasio je kako je zadovoljan iznimno velikom posjećenošću.

-Velika ponuda, odlična organizacija i brojni sadržaji, slika su upornosti, rada i truda organizatora, na čemu im čestitam. Ova manifestacija važna je za razvoj ovog kraja, ali i za razvoj poljoprivredne proizvodnje i gospodarstva. Uz već poznato vinogradarstvo i vinarstvo, sljubljivanje bučnice i škrleta obavezna je u Ivaniću- rekao je.

Događanja
Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Zagrebačka županija