Bruno Šimleša i njegova supruga sakupili više od pola milijuna kuna za Udrugu SVE za NJU

Dvogodišnjom humanitarnom akcijom omogućili su više tisuća besplatnih psiholoških savjetovanja onkološkim bolesnicama

Dino Stanin/PIXSELL

Pisac i sociolog Bruno Šimleša svečano je uručio Udruzi SVE za NJU ček od 563.626,32 kuna i time zaokružio dvogodišnju humanitarnu priču dugu više od 1000 kilometara.

Nakon ukupno prijeđenih 1090 kilometara tijekom protekla dva ljeta, 47 dana planinarenja s teškim ruksacima po kiši i velikim vrućinama, Bruno i njegova supruga Maja svojom su akcijom omogućili više tisuća besplatnih psiholoških savjetovanja onkološkim bolesnicama, korisnicama Udruge SVE za NJU.

Brunin i Majin pohod na prikupljanje pola milijuna kuna krenuo je prošle godine na rtu Kamenjak, koji je, uz prikupljenih 321.000 kuna, završio u rujnu 2021. na Kninskoj tvrđavi. Godinu dana kasnije, upravo su s tog mjesta započeli ovogodišnju etapu akcije, a u 25 dana, nakon prehodanih 575 kilometara po zahtjevnim usponima Dinare i Biokova, uz brojne prijatelje i pratitelje koji su podržali akciju, prikupili su više od 240.000 kuna te stigli do najjužnije kopnene točke Hrvatske – Prevlake.

– Na svečanoj dodijeli donacije u Udruzi dočekalo nas je tridesetak korisnica, a kroz emotivni razgovor dobili smo potvrdu važnosti zašto ovo radimo, ali i veliku motivaciju za buduće avanture, rekao je Bruno koji već planira nove plemenite pustolovine.

– Nakon dijagnoze mnogi oboljeli se osjećaju usamljeno, ali ovom humanitarnom akcijom mnogi vide da zaista nisu sami, da podrška dolazi iz svakog kutka Hrvatske te dobivaju ohrabrenje da okrenu naš telefonski broj i zatraže pomoć, nadodala je voditeljica Centra za psihološku pomoć Udruge Ljiljana Vukota.