Brojni pomaci težnja su prema razvijenijoj Općini Orle

Blagdan svetog Bartola koji je jučer proslavljen, posebno se štuje na području Općine Orle, čiji je i zaštitnik. Tim povodom održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljena javna priznanja, ali je i podvučena crta na jednogodišnji rad načelnika Ervina Vujice.

-Općinsko vijeća zajedno s našim načelnikom sada već punih godinu dana kontinuirano radi na unaprjeđenju naše zajednice. Od perioda stupanja na dužnost donijeli smo nekoliko značajnih odluka, uspjeli smo se izboriti za određena EU sredstva, a pripremili smo i nove projekte čija se realizacija može uskoro očekivati. Također, inicirali smo osnivanje novih udruga. Time smo napravili korak prema naprijed i onome čemu svi težimo- razvijenoj Općini Orle- kazao je predsjednik Općinskog vijeća Andrija Ščrbak koji vjeruje kako će se do kraja mandata ostvariti još niz dobrih stvari na području cijele općine.

-Pred nama su još tri godine mandata u kojima ćemo zasigurno opravdati povjerenje i podršku koju smo dobili od naših mještana. Vjerujem kako ćemo u tome periodu imati i rezultate koji će biti vidljivi- istaknuo je Ščrbak.

Mnogo je još posla

Tijekom proteklih godinu dana ostvareni su brojni pomaci; općinska zgrada u potpunosti je obnovljena, dobivena su bespovratna sredstva koja će se utrošiti na nabavku traktora s malčerom, uređenje male dvoranice u Područnoj školi Bukevje, ali i za stvaranje prostornih planova. Radilo se i na podizanju komunalnog standarda pa se tako krenulo s uvođenjem LED rasvjete, uređenjem poljskih puteva, a uskoro bi trebali započeti i radovi na postavljanju zelenih otoka.

-U proteklom razdoblju uspjeli smo ostvariti sve što smo zacrtali, a u tome su nam pomogla ministarstva, županija, ali i dobra suradnja s ostalim gradovima i općinama iz našeg okruženja. Kada smo za ovu godinu predložili proračun od 6,7 milijuna kuna bio je to veliki iskorak, s obzirom na to da je plan za 2017. bio 3,4 milijuna kuna. Dogodila se povijest, jer otvorili smo nove stavke na prihodovnoj strani, a to su sredstva iz EU fondova- s ponosom je rekao načelnik Općine Ervin Vujica.

Uskoro kreće obnova „selečkog“ mosta

Najvažniji projekt čija se realizacija može očekivati tijekom jeseni izgradnja je drvenog mosta na rijeci Odri, koji je zatvoren još od 2010. godine. Punih osam godina trajala je priprema za njegovu izgradnju, u koju se od prvog dana uključila Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije koja je pripremila svu potrebnu projektnu dokumentaciju, dok je za njegovu izgradnju Zagrebačka županija osigurala 300 tisuća kuna.

-Za Općinu Orle to znači kao Pelješki most za južnu Dalmaciju. Most će spajati dvije županije- Zagrebačku i Sisačku i bit će turistički potencijal za Općinu Orle- poručio je načelnik kojem su na postignutom uspjehu čestitale brojne kolege i kolegice koji su se odazvali svečanoj sjednici.

Fotogaleriju sa sjednice možete pogledati OVDJE.