Broj oboljelih porastao na 635 – ukupno se oporavilo 45 bolesnika

U Hrvatskoj je zabilježeno 49 novih slučajeva infekcije koronavirusom te je njihov broj porastao na 635, izvijestio je jutros Nacionalni stožer civilne zaštite. Većina novih bolesnika dolazi s Murtera, gdje su prethodno uvedene posebne epidemiološke mjere.

Testirano je sveukupno 4 938 osoba, a sinoć je od koronavirusa preminula 95-godišnjakinja iz Pule, dok je na mehaničkoj ventilaciji trenutno 19 pacijenata. Također, otpušteno je 45 oporavljenih bolesnika.

– Epidemiološka slika u Republici Hrvatskoj je i dalje zadovoljavajuća i optimistična. Optimizam, solidarnost i vjera su potrebni u ovome trenutku da bismo zajedno prebrodili ovu svjetsku ugrozu, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš te se zahvalio svima koji aktivno doprinose tim nastojanjima, ali i pozvao građane da se posvete drugim stvarima jer pretjerano usmjeravanje pažnje na situaciju sa zarazom nije najbolje po psihičko zdravlje.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak osvrnuo se i na aktualno onečišćenje zraka lebdećim česticama, upozorivši kako one izazivaju akutne i kronične probleme. Premda je stanje za razliku od jučerašnjeg znatno bolje, Capak je pozvao građane da izbjegavaju aktivnosti na otvorenom.