Branko Šafran: Vjerujem kako će Kloštar ostati netaknut

Trenutno je na području općine desetak osoba u samoizolaciji

Prema danas objavljenim podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u Ispostavi Ivanić-Grad, koja uz Grad Ivanić obuhvaća i dvije susjedne općine, Kloštar-Ivanić te Križ evidentirano je 11 slučajeva zaraze COVIDOM-19. Od ukupnog broja zaraženih deset je osoba s područja Općine Križ, dok je jedna oboljela osoba iz Ivanić-Grada.

-Na svu sreću na području naše općine nema zaraženih osoba. Vjerujem kako će tako i ostati, te ovim putem još jednom apeliram na sve mještane da poštuju sve odluke Stožera- istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Općine Kloštar Ivanić, Branko Šafran.

Trenutno je na području općine desetak osoba u samoizolaciji, a načelnik Stožera nam je potvrdio kako je bilo manjih nepoštivanja odluka.

-U posljednje vrijeme sve je pod kontrolom. Zahvaljujem se svima koji zajedno sa mnom rade u Stožeru, poglavito vatrogascima i braniteljima koji vrše ophodnje po naseljima- rekao nam je Šafran.

I Općina Kloštar Ivanić poput većine jedinica lokalne samouprave na prijedlog načelnika donijela je prvi set mjera pomoći lokalnom stanovništvu, a za četvrtak je najavljena još jedna elektronska sjednica, na kojoj bi se trebao naći i drugi set mjera.