BRANKO ARBANAS, dobitnik Priznanja 14. rujan: Jedan čovjek sam ne može uspjeti, uz mene su uvijek bili dobri suradnici

Svake godine uz Dan Općine Križ dodjeljuje se Priznanje Općine Križ “14. rujan” i zahvale općinskog načelnika

Priznanje Općine Križ “14. rujan” najznačajnije je počasno priznanje Općine Križ, a dodjeljuje se u znak javnog priznanja za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Općine Križ.

Branko Arbanas u vatrogastvu od 1965. godine

Općinsko vijeće Općine Križ donijelo je Odluku o dodjeli Priznanja “14. rujan” Branku Arbanasu, počasnom predsjedniku Vatrogasne zajednice Općine Križ u znak javnog priznanja za dugogodišnji predan rad u lokalnoj zajednici te promociju i razvoj vatrogastva na području Općine Križ, Zagrebačke županije i Republike Hrvatske.

-Hvala svima onima koji su prepoznali moj rad i dodijeli mi ovu nagradu. Dugi životni put, koji je bio jako lijep iza mene je. Suradnici s kojima sam surađivao, također su dali veliki doprinos svemu, jer jedan čovjek sam ne može uspjeti. Uvijek sam imao dobre suradnike i ljude oko sebe- kazao je ovogodišnji dobitnik Priznanja “14. rujan” Branko Arbanas, koji je tijekom svog radnog vijeka bio aktivan sudionik društvenog života Općine Križ, posebno u vatrogastvu čiji je aktivan član od 1965. godine.

Nositelj je vatrogasne spomenice za 50 godina rada, spomenice vatrogasnog veterana, brončane, srebrne i zlatne vatrogasne medalje, Vatrogasnog odlikovanja za posebne zasluge, Povelje i plakete s likom Đure Deželića iz 2018. godine, a 2021. godine proglašen je Počasnim predsjednikom Vatrogasne zajednice Općine Križ čije je predsjednik bio od osnutka 1993. godine do travnja 2021. godine.

Stjepanu Cumbaju, Učeničkoj zadruzi Jabuka i Marijani Bašica Zahvala općinskog načelnika

Zahvala općinskog načelnika dodjeljuje se za doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Općine Križ. Ove je godine načelnik Marko Magdić zahvalu dodijelio Stjepanu Cumbaju, u znak zahvalnosti za predan višegodišnji rad u vjerskoj zajednici čime doprinosi stvaranju zajedništva, očuvanju sakralnih kulturnih dobara te čini prepoznatljivom općinu Križ u širem okruženju.

Zahvala je dodijeljena i Učeničkoj zadruzi “Jabuka” OŠ Milke Trnine Križ, u znak javnog priznanja za dugogodišnji predan rad u školskom voćnjaku, očuvanje tradicije i starih sorti jabuka, edukaciju učenika, promociju zadrugarstva i Općine Križ na županijskoj i državnoj razini.

Općinski načelnik dodijelio je zahvalu i Marijani Bašica, u znak javnog priznanja za odgovoran i predan rad u Domu zdravlja Zagrebačke županije, pedijatrijskoj ambulanti u Križu.

Između ostaloga, na svečanoj sjednici dodijeljena je i Plaketa Josip Badalić koju je predsjednik Vijeća Zlatko Hrastić dodijelio Jeleni Rajčić, najboljoj studentici sveučilišnog studija ruskoga jezika i književnosti pri Katedri za ruski jezik i Katedri za rusku književnost, Odsjeka za istočnoslavenske jezike i književnosti, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Plaketa Milke Trnine, koju je primila Dubravka Šeparović Mušović.