Branimir Mihalinec: Sve naše aktivnosti idu dalje prema rasporedu i programu

Na sedamnaesti dan štrajka, u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava održan je sastanak sa sindikatima u obrazovanju.

– Ovo je prvi razgovor kojim smo od Vlade dobili obećanje da će njihov prijedlog biti u pisanoj formi, a mi smo zatražili da se, također očituju o našem prijedlogu. Dogovorili smo se ponovno sastati u ovom tjednu, točan termin još nije ugovoren, a sve naše aktivnosti idu dalje prema rasporedu i programu, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec nakon dvosatnog sastanka, pritom istaknuvši kako će ustrajati sve dok ne postignu zadovoljavajuće rješenje.

Nastavno na pregovore, predstavnici sindikata održali su konferenciju za medije tijekom koje su iznijeli detalje prosvjeda u srijedu te koje će županije idućih dana biti u štrajku. Okupljanje prosvjednika predviđeno je u 11 sati na Trgu Republike Hrvatske, odakle kreće povorka Frankopanskom, Mesničkom i Strossmayerovim šetalištem, zatim Dvercem i Ćirilometodskom do Trga sv. Marka, gdje će se sudionicima obratiti glavni tajnik Sindikata odgoja i obrazovanja Slovenije te potpredsjednik Europske konfederacije sindikata Branimir Štrukelj.

Za četvrtak je najavljen štrajk u školama Istarske i Šibensko-kninske županije, a za petak u Vukovarsko-srijemskoj i Karlovačkoj.