Braća Sinković u Luzernu doveslali do finala

Upisali su novu pobjedu na Svjetskom veslačkom kupu
braća sinković Igor Kralj/PIXSELL

Martin i Valent Sinković još su jednom pobjedom, ostvarenom u polufinalnoj utrci dvojaca na pariće na natjecanju Svjetskog veslačkog kupa u švicarskom Luzernu, izborili plasman u nedjeljno finale.

Braća Sinković su kontrolirali utrku od starta do cilja i ostvarili pobjedničko vrijeme od šest minuta, 12 sekundi i 16 stotinki. Nešto više od dvije sekunde (6:14.38) nakon Sinkovića ciljem su prošli Litavci Armandas Kelmelis i Dovydas Nemeravičius, a treće mjesto su osvojili Britanci Matthew Haywood i George Bourne (6:15.67).

Te će tri posade u nedjelju (14:01 sati) nastupiti u finalnoj utrci u kojoj su im se iz druge polufinalne skupine pridružili Australci David Bartholot i Caleb Antill (6:10.40), Srbi Aleksandar Filipović i Aleksandar Bedik (6:11.68) te Španjolci Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero (6:13.28).

U nedjelju će u finalu dvojaca bez kormilara nastupiti još jedna hrvatska posada, sestre Ivana i Josipa Jurković, koje su se u finale probile još u petak. Njihova utrka je na rasporedu u 10:05 sati.

Hrvatska
Sport