Braća Sinković pred posljednjim testom uoči Olimpijskih igara

Hrvatski veslači sudjelovat će ovaj vikend na posljednjoj, trećoj regati Svjetskog kupa u Italiji
Zagreb: Olimpijski pobjednici, braća Sinković, nakon šest tjedana treniraju na Jarunu Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski veslači braća Valent i Martin Sinković sudjelovat će ovaj vikend na posljednjoj, trećoj regati Svjetskog kupa prije Olimpijskih igara, koja se održava u gradu Sabaudia, južno od Rima u Italiji i na njoj će se natjecati preko 300 sportaša iz 24 države.

– Sutra idemo na završnu regatu Svjetskog kupa, posljednje natjecanje uoči Olimpijskih igara. Od zadnjeg Svjetskog kupa je prošlo 5 tjedana tako da se veselimo ponovnom nastupu. Dobro smo trenirali, bili smo dva tjedna na Perući, dva tjedna u Zagrebu – sve je dobro prošlo, bez ozljeda i spremni odlazimo na Svjetski kup, rekao je Valent Sinković

– Baš smo zadovoljni formom, nadamo se da ćemo dobro odraditi utrke. Konkurenciju ćemo vidjeti kakva je – dolaze Francuzi koji su bili drugi tu u Zagrebu i znaju oni dosta dobro utrku odveslati. Vidjeli smo da će Talijani ipak probati četverac bez kormilara, tako da neće biti u najjačem sastavu, ali nikad se ne zna, možda ipak dođu u dvojac. Mi ćemo odveslati najbolje što znamo i onda nema straha za dobar rezultat, rekao je Martin Sinković.

Prva utrka na rasporedu je u petak u 10:15 sati. Polufinale nas očekuje u subotu od 09:56 sati, a finalna utrka je na rasporedu u nedjelju u 10:47 sati.

Hrvatska
Sport