BOŽIĆNA PORUKA VELEČASNOG BOŽE PINJUHA: Neka ovo došašće bude vrijeme molitve u kojem ćemo susresti Boga

128115984_1774528269390371_493016999571193269_n

Drage sestre i braćo, dragi vjernici!

Ove godine došašće je puno poteškoća, straha i neizvjesnosti i zato utječe na sve nas osobno, na naše obitelji i na duhovnost. Vjerujem da si postavljamo mnoga pitanja o kojima ranije nismo razmišljali, recimo o smislu ljudskog života. Upravo zbog svega toga vapim za odgovorima, a u srcu se nadam i za Bogom koji nam jedini može dati odgovore, utjehu i ponuditi nadu u smisao života. Neka ovo došašće bude vrijeme molitve u kojem ćemo susresti Boga, koji će nas pratiti u poteškoćama i liječiti naše rane, jer on s nama želi dijeliti sve: našu zabrinutost, strah i tjeskobu.

Znam da nije lako, jer svaki dan slušamo samo o bolesti i smrti naših prijatelja, ali i članova obitelji. Teško je biti vedar i radostan u takvim vremenima. Ovo vrijeme poteškoća je i vrijeme milosti, jer Isus će dati snagu i mir onima koji u srcu nose pouzdanje u Gospodina. Zato nemojte biti ravnodušni ni tjeskobni – „Ne bojte se!“ – poručuje Isus u Adventu. Povežimo se svakodnevnom molitvom, ujutro i navečer i bit će lakše u srcu. Vjernik ne smije biti ravnodušan, posebno u brizi za bližnje. Ublažimo našim potrebitima samoću, tugu, siromaštvo i osjećaj napuštenosti. Imam osjećaj da su siromašni doslovno pregaženi u borbi za cjepivo, hranu i lijekove. Proći će i ovo zlo, ali nemojte da se moramo stidjeti svojeg ponašanja i grijeha propusta.

Iako umorni i klonuli, no ne duhom, radujmo se Božiću, jer Ga volimo! Prihvatimo li Isusa, puno toga će se promijeniti na bolje u našoj svakodnevici. Ponovit ću misao iz pisma Vama vjernicima: „Onog dana kad više ne budemo gorjeli od ljubavi, drugi će umirati od hladnoće!“. Ne dozvolimo da bilo tko pati ili umre zbog hladnoće našeg srca. Molimo za sve, a posebno za one koji umiru u samoći bez obitelji i prijatelja. Još više molimo za snagu onima koji bdiju nad njima i pružaju im pomoć.

Svima Vama dragi vjernici čestit Božić i blagoslovljena Nova 2021. godina.

Hrvatska
Križ
Općina
Vjera
Zagrebačka županija