Bozanić u Dugom Selu predvodio misu u prigodi otvaranja Sinode Katoličke crkve

Sinodu je prošlu nedjelju otvorio papa Franjo misnim slavljem u Bazilici sv. Petra u Rimu, dok je na (nad)biskupijskoj razini njeno otvaranje određeno za današnju nedjelju
IMG_2575 (1)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u župnoj crkvi Uzvišenja Svetoga Križa u Dugom Selu euharistijsko slavlje prigodom otvaranja Sinode u sveopćoj Crkvi istaknuvši da se sinodalnost može sažeti u tri riječi – zajedništvo, sudjelovanje i poslanje.

Sinodu je prošlu nedjelju otvorio papa Franjo misnim slavljem u Bazilici sv. Petra u Rimu, dok je na (nad)biskupijskoj razini njeno otvaranje određeno za današnju nedjelju.

Kardinal je u homiliji istaknuo, kako je objavila Zagrebačka nadbiskupija, da smo danas na poseban način u zajedništvu sa sveopćom Crkvom koja ulazi u razmatranje svoga poslanja.

-Cijela naša nadbiskupija danas je posebno povezna molitvom na istu nakanu sinodalnosti koju možemo sažeti u tri riječi – zajedništvo, sudjelovanje i poslanje- poručio je, među ostalim, kardinal Bozanić.

Govoreći o zajedništvu, sudjelovanju i poslanju, istaknuo je kako se radi o “tri uporišta koja je moguće prepoznati u svemu što živimo kao kršćani, kao članovi Crkve”.

Događanja
Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Vjera
Zagrebačka županija