Bjelovarac Željko Ostrman novi izbornik hrvatske Socca reprezentacije

Mladi Bjelovarac Željko Ostrman novi je izbornik hrvatske Socca malonogometne reprezentacije. Nakon nekoliko mjeseci traženja adekvatne zamjene za dosadašnjeg izbornika Dina Kovača, upravo je Ostrman najviše oduševio vodeće ljude Hrvatske Socca malonogometne asocijacije.

Iako mlad, Ostrman već nekoliko godina uspješno vodi seniore MNK Bjelovar, perspektivnog drugoligaša iz zapadne regije, koji se trenutno bore za ulazak u prvoligaško futsal društvo. Također, igrač je trećeligaša NK Mladost Ždralovi, a u istom klubu Ostrman vodi i mlađe kategorije. Njegova volja, mladost, zalaganje i znanje trebala bi donijeti svježinu malonogometnoj Socca reprezentaciji.

-Zahvalio bih se čelnim ljudima iz Socce koji su prepoznali moj rad i pozvali me na mjesto izbornika. To je velika čast, ali svakako i velika odgovornost. Pratio sam malonogometna Socca natjecanja prijašnjih godina. Projekt mi se čini vrlo zanimljiv i jedva čekam da krenemo s pripremama jer mislim da ove godine možemo napraviti dobar rezultat- kazao je novi izbornik.
Dodao je i kako već intenzivno razmišlja o rosteru igrača koji će Hrvatsku predstavljati na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu:

-Stvarno ima puno dobrih igrača, a s nekima sam već stupio u kontakt. Imamo dosta vremena do studenog kada će se održati Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da će se kroz pripremno razdoblje neki nametnuti, ali da će se pojaviti i mnogi novi igrači koji će dobiti priliku. Stvarno jedva čekam da sve počne i da svi zajedno pokušamo ostvariti nešto lijepo.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija je prošle je godine na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Grčkoj zaustavljena u osmini finala. Upravo to bio je i najveći razlog odlaska dosadašnjeg izbornika Dina Kovača. Naime, Hrvatska je ispala u identičnoj fazi natjecanja i godinu dana ranije na premijernom SP-u koje je održano u portugalskom glavnom gradu Lisabonu.

Glavni kandidati za domaćinstvo ovogodišnjeg Socca SP u malom nogometu su Meksiko i Engleska, a točna lokacija bit će poznata krajem ožujka nakon godišnje skupštine ISF-a.

Napomenimo kako će novi izbornik premijeru na klupi reprezentacije imati u svibnju kada je na rasporedu drugo izdanje međunarodnog turnira Adria Cup, a grad domaćin bit će poznat u narednim tjednima.