Bjelovar obilježava Dan grada

Programu je nazočio i premijer Andrej Plenković

Damir Špehar/PIXSELL

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Policijske uprave započelo je obilježavanje Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, nazočio je i premijer Andrej Plenković koji je najavio pomoći Vlade s otplatom kredita za bjelovarsku bolnicu te nastavak radova na brzoj cesti.

Premijer se, uoči početka, obratio sudionicima tradicionalnog Mimohoda pobjednika od centralnog gradskog parka do Spomen-područja Barutana gdje je 29. rujna 1991. godine poginulo 11 hrvatskih branitelja u eksploziji vojnog skladišta te je odao počast palim hrvatskim braniteljima.

U govoru se dotaknuo ulaganja Vlade u Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju s čijim čelnicima, gradonačelnikom Darijem Hrebakom i županom Markom Marušićem, kaže, odlično surađuje, a najavio je i pomoći Vlade s otplatom kredita za bjelovarsku bolnicu kao i nastavak radova na brzoj cesti.

– Imate odgovorne i mlade čelnike koji su u intenzivnoj komunikaciji s Vladom i svi zajedno želimo da se u ovom kraju, Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, živi bolje i kvalitetnije, istaknuo je premijer Plenković dodavši da je Vlada u tom procesu partner i prijatelj.

Dodao je i da je u mandatu Vlade na čijem je čelu bjelovarsko-bilogorski kraj povukao gotovo dvije milijarde kuna iz EU fondova.

– Nastavit ćemo s potporom Vlade u plaćanju kreditnih obveza, ali i opremanje nove bolnice u Bjelovaru te ćemo danas svečano otvoriti radove na nastavku izgradnje brze ceste od Farkaševca prema Bjelovaru, projekt vrijedan nešto više od 250 milijuna kuna koji se nalazi na pravcu Vrbovec – Bjelovar – Virovitica i u konačnici do graničnog prijelaza Terezino Polje čija je ukupna vrijednost 2,5 milijardi kuna, istaknuo je premijer Plenković.

Potom je u društvu gradonačelnika Hrebaka i dožupanice Marije Jungić, s obzirom na to da je župan Marušić zbog koronavirusa u samoizolaciji, obišao novi gradski stadion.

Predsjednik Vlade Plenković sudjelovat će na komemoraciji za poginule branitelje na Spomen-području Barutana, a potom će obići radove na brzoj cesti Farkaševac – Bjelovar.