Bistra ukinula mjesne odbore

Bistranski vijećnici održali su svoju redovnu sjednicu, na kojoj su usvojili nekoliko izvješća vezanih uz proračun. Jednoglasno su prihvaćeni izvješće o izvršenju Proračuna Općine Bistra za 2018. godinu te popratni dokumenti vezani uz Proračun.

Velika novost za mještane Općine Bistra nastupa početkom srpnja kad će se početi naplaćivati odvodnja otpadnih voda, ali i naplaćivati vodoopskrba po novim cijenama. Cijena vode usklađuje se sa zakonskim okvirima i u nju se ugrađuju davanja koja do sada Bistrani nisu plaćali, a to znači da će prosječni račun za potrošnju od 10 m3 vode narasti za 17 kuna, dok će, onima koji imaju priključak na kanalizaciju, odvodnja doći u iznosu nešto višem od 50 kuna.

-Trenutno imamo nešto manje od 450 domaćinstava spremnih za priključak na kanalizaciju i svima njima će stizati računi za odvodnju bez obzira jesu li se priključili ili nisu. Dodatno ćemo postrožiti kontrole za nelegalno ispuštanje otpadnih voda i uvesti strože sankcije- najavio je načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić.

Vijeće je donijelo i odluku o promjenama općinskog Statuta kojima se ukidaju mjesni odbori budući da isti u dosadašnjem radu nisu ostvarili svoju opravdanost postojanja, uz napomenu kako se planira osnovati odbore za komunalnu problematiku koji bi trebali biti funkcionalniji i efikasniji u rješavanju potreba građana.