Biskup Vlado Košić pohodio župu u Oborovu

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno je pohodio u četvrtak, 28. studenoga i u nedjelju, 1. prosinca župu Oborovo te se tom prigodom u pratnji domaćeg župnika Ivana Miškića susreo s vjernicima i krizmanicima, kao i posjetio Caritasovu kuću Sv. Vinka Paulskog. Pastoralni pohod završio je jučer svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi koje je predvodio biskup u zajedništvu s domaćim župnikom, a na početku je biskupa u ime svih župljana pozdravila Ana Munić. 

U homiliji biskup se osvrnuo na Došašće i početak nove liturgijske godine, istaknuvši kako se Advent ne nalazi u rasvijetljenim ulicama gradova i konzumaciji pića i hrane, već u nama kao priprema za dolazak Isusa našeg spasitelja. Biskup se također, osvrnuo i na život ove župe pozvavši okupljene da u ovom adventskom vremenu posebno mole na nakane za duhovna zvanja i da bude više djece jer bez njih nema budućnosti.

-Kada idemo ususret Božiću moramo se zamisliti što bi bilo da Marija nije htjela roditi Isusa? Mogla je reći Gabrijelu: neću! No, Božić se dogodio jer se ona nije bojala, tako i naši roditelji danas trebaju imati hrabrosti prihvatiti djecu. Nikako se ne smiju bojati samo za sebe i svoju komociju te odbaciti djecu jer će na kraju života biti sami bez potomstva, djece i unučadi, a od toga nema veće žalosti- upozorio je biskup te na kraju zaključio kako je poruka Adventa i ove nedjelje da je Krist blizu i da želi biti s nama, da nas voli i da je došao donijeti svakom srcu mir.