Biskup Košić u Velikoj Ludini krstio deseto dijete obitelji Horvat

Čestitke na ovom radosnom događaju za cijelu župnu zajednicu uputio je i tamošnji župnik Mato Sukalić, dok je biskup Košić roditeljima i kumovima uručio prigodne darove Biskupije
MG_1677

Tijekom nedjeljnog euharistijskog slavlja u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela u Velikoj Ludini, sisački biskup Vlado Košić krstio je Luciju, deseto dijete u obitelji Zorice i Tomislava Horvata.

– Mi ćemo danas po imenu krstiti i ovo malo dijete, jer kako se kaže, kada se krsti dobiva se ime po kojem nas sam Bog prepoznaje. Po krštenju postajemo djeca Božja i smijemo Boga zvati svojim ocem, moliti Očenaš i biti sudionici stola Gospodnjeg. Dakle, dobivamo sve one milosti koje je Bog po svom Sinu darovao svome narodu i svima onima koji se pridruže krugu njegovih učenika, istaknuo je biskup u svojoj homiliji zahvalivši pritom roditeljima što su otvoreni životu i brojnoj djeci te spremni prihvaćati žrtvu.

Čestitke na ovom radosnom događaju za cijelu župnu zajednicu uputio je i tamošnji župnik Mato Sukalić, dok je biskup Košić roditeljima i kumovima uručio prigodne darove Biskupije.

Hrvatska
Vjera