BIŠĆAN IZ KOPERA: Za Portugal smo pripremili sve što smo mislili da je potrebno

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije izjavio je kako će ovo biti specifično natjecanje jer se sva priprema morala morala odraditi unaprijed
Bišćan objavio popis za EURO kvalifikacije, Šimunić najavio Elitno kolo kvalifikacija u Hrvatskoj Matija Habljak/PIXSELL

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Igor Bišćan uoči prve utakmice na Europskom prvenstvu protiv Portugala, izjavio je kako će ovo biti specifično natjecanje jer se sva priprema morala morala odraditi unaprijed.

– Za Portugal smo pripremili sve što smo mislili da je potrebno na osnovu snimaka njihovih utakmica iz kvalifikacija, dok ćemo se za Švicarce i pogotovo Engleze pripremiti tijekom natjecanja. Vidjet ćemo kako će izgledati u prve dvije utakmice, kazao je Bišćan i nastavio:

– Nije bilo vremena za uigravanje. Sve se svodi na to da je cijela priprema odrađena ranije. Koliko će to biti dovoljno, vrijeme će pokazati. Ali, kako je bilo nama tako je bilo i drugima. Ne mogu predvidjeti kako će sve to izgledati. Već u prvoj utakmici ćemo vidjeti koliko smo bili blizu u predviđanju kako će Portugal igrati.

Upitan koja ga je od tri reprezentacije protiv kojih će igrati u Koperu najviše impresionirala u kvalifikacijama, Bišćan je bez razmišljanja odgovorio:

– Najviše me impresionirala Engleska. Ona se ističe u svim elementima nogometne igre. Kad vidite njihove igrače i u kojim klubovima igraju jasno je kako se oni ističu u odnosu na ostale, čak i Portugal. Tehnički su obučeni, fleksibilniji prilagodbi događajima na terenu… Ipak, ova momčad koja je prijavljena za natjecanje je znatno slabija od one koja je igrala u kvalifikacijama. Neki su ozlijeđeni, a neki su priključeni A reprezentaciji.

Hrvatska
Sport